Київська влада хоче якнайшвидше отримати острів Великий


Київська міська влада має намір письмово звернутися до Кабміну з проханням сприяти якнайшвидшій передачі острова Великий від Київської області до столиці для будівництва насосної станції для забезпечення водою жителів міста.  

Про це у п'ятницю заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН.

"По острову Великий підготувати доповідну на ім'я прем'єр-міністра з проханням провести нараду по вирішенню цього питання. Воно лежить у площині виконання постанови Кабінету міністрів про передачу цього острова місту Києву для будівництва насосної станції по подачі води", - сказав Голубченко.

Він додав, що постанова Кабміну була видана у 1999 або 2000 році, але досі область знаходить шляхи не вирішувати це питання.

"Зараз є можливості вирішити питання. Складаються нормальні умови. У період перевиборів можна хоча б вирішити деякі питання", - сказав заступник міського голови.

За словами Голубченка, коли у державі є дисципліна, все вирішувати дуже просто : "засідання Кабміну - і змінюється той керівник, який не передав".

Видання нагадує, що 21 січня 2005 року тодішній київський міський голова Олександр Омельченко повідомив, що 20 січня КМДА отримала постанову уряду про передачу острова Великий, площа якого становить 15 гектарів, у розпорядження Києва.

На цьому острові планується побудувати очисні споруди та новий водозабір.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ