Японія не дасть грошей на Бортницьку станцію в Києві


Японія не кредитуватиме реконструкцію Бортницької станції аерації в Києві.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час розширеного засідання Колегії мерії, повідомляє УНІАН.

"На превеликий жаль, у нас поки що погано виходить з Бортницькою станцією аерації з точки зору надходжень кредитних ресурсів, тому що японська сторона не може зараз розглядати незв'язаний кредит, а готової технології, яку б вони могли поставити по зв'язаному кредиту по реконструкції БСА, у японської сторони нема", - сказав Голубченко, коментуючи питання про надання державної гарантії під комплексну реконструкцію БСА та будівництво сміттєспалювальних заводів.

У зв'язку з цим він дав протокольне доручення першому заступнику голови КМДА Денису Бассу та начальнику Головного фінансового управління Віктору Падалці організувати та провести переговори з Європейським банком реконструкції й розвитку щодо можливості фінансування робіт з комплексної реконструкції Бортницької станції аерації під гарантії уряду.

Разом з тим, що стосується будівництва сміттєспалювальних заводів в Києві, то, за словами Голубченка, японці підписали відповідну документацію по кредитуванню, яка зараз знаходиться в Кабінеті міністрів.

"Я думаю, що в перших числах грудня буде постанова про надання нам державних гарантій. І далі ми будемо оформляти", -  сказав заступник міського голови.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ