Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4afd58ed7b830/
Українська правда
Київ

ДАІ взялася за автобуси, таксі і маршрутки

13.11.2009  14:02

Співробітники ДАІ Києва посилюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів, таксі, іншого громадського транспорту, а також автомобілів, що здійснюють перевезення вантажів.

За  інформацією прес-служби ДАІ, посилений контроль здійснюється в рамках профілактичних заходів операції під умовною назвою "Перевізник - зима - 2009".

Особливу увагу  інспектори приділять готовності цього транспорту до експлуатації в зимовий період, виявлення фактів незаконного переобладнання тощо. Під контролем також буде своєчасне проходження технічного огляду.  

За словами начальника столичного управління ДАІ Анатолія Сіренка, попереду важкий зимовий період з ранніми сутінками, ожеледицею і снігопадами.

"Саме в цей час водіям, які перевозять пасажирів і відповідають за їхню безпеку, потрібно бути гранично уважними і обережними, бо навіть незначне відхилення від правил може призвести до біди", - сказав Сіренко.  

У ДАІ відзначають, що у перші дні операції було виявлено близько 900 різних порушень правил дорожнього руху.

"Найбільш кричущим фактом можна назвати затримання на проспекті Гагаріна водія мікроавтобуса, який у нетверезому стані перевозив пасажирів на маршруті. Серйозне занепокоєння викликає і той факт, що на лінії виявлено близько сотні технічно несправних автобусів і вантажівок", йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім того, за даними ДАІ, приблизно третина маршруток і автобусів, які перевозять людей, мають несправності, які загрожують безпеці дорожнього руху.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.