Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4afd54e29ea5b/
Українська правда
Київ

Голубченко просить не кидати напризволяще каналізацію

13.11.2009  13:45

Київська міська державна адміністрація просить компанію "Київметробуд" не зупиняти будівництво другого міського каналізаційного колектора.

Про це на засіданні колегії КМДА сказав перший заступник міського голови Анатолій Голубченко, пише "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Я дуже вас прошу: не кидайте ці роботи, потерпіть, гроші ці надійдуть... якщо ми зупинимося - то все, крапка", - сказав Голубченко, звертаючи до гендиректора компанії Володимира Петренка.

Водночас Петренко відзначив, що компанія побудувала 8,2 км колектора з 10 км, причому останні 5 км побудовані в 2007-2008 році.

У 2009 році, за словами Петренка, компанія отримала лише19 мільйонів гривень на будівельні роботи, освоїла їх і продовжує мінімальний обсяг робіт у борг.

"Метробуд" робить усе можливе, щоб не зупинялося будівництво, але з понеділка (16 листопада) у нас немає ніяких можливостей продовжувати робити це", - заявив Петренко.

Голубченко відзначив крайню необхідність цих робіт і додав, що місто не отримало кошти держбюджету-2009, заплановані Кабінетом міністрів у стабілізаційному фонді на виконання функцій столиці на будівництво колекторів.

У зв'язку з цим заступник голови КМДА має намір звернутися в Кабмін із проханням профінансувати ці роботи в поточному році в будь-якому випадку, а також передбачити проекті держбюджету-2010 на будівництво другого колектора 200 мільйонів гривень.

Як відомо, "Київметробуд" почав будівництво колектора-дублера у 1991 році, у 1994 році через відсутність фінансування роботи були припинені і відновилися в 2000.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.