Голубченко просить не кидати напризволяще каналізацію


Київська міська державна адміністрація просить компанію "Київметробуд" не зупиняти будівництво другого міського каналізаційного колектора.

Про це на засіданні колегії КМДА сказав перший заступник міського голови Анатолій Голубченко, пише "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Я дуже вас прошу: не кидайте ці роботи, потерпіть, гроші ці надійдуть... якщо ми зупинимося - то все, крапка", - сказав Голубченко, звертаючи до гендиректора компанії Володимира Петренка.

Водночас Петренко відзначив, що компанія побудувала 8,2 км колектора з 10 км, причому останні 5 км побудовані в 2007-2008 році.

У 2009 році, за словами Петренка, компанія отримала лише19 мільйонів гривень на будівельні роботи, освоїла їх і продовжує мінімальний обсяг робіт у борг.

"Метробуд" робить усе можливе, щоб не зупинялося будівництво, але з понеділка (16 листопада) у нас немає ніяких можливостей продовжувати робити це", - заявив Петренко.

Голубченко відзначив крайню необхідність цих робіт і додав, що місто не отримало кошти держбюджету-2009, заплановані Кабінетом міністрів у стабілізаційному фонді на виконання функцій столиці на будівництво колекторів.

У зв'язку з цим заступник голови КМДА має намір звернутися в Кабмін із проханням профінансувати ці роботи в поточному році в будь-якому випадку, а також передбачити проекті держбюджету-2010 на будівництво другого колектора 200 мільйонів гривень.

Як відомо, "Київметробуд" почав будівництво колектора-дублера у 1991 році, у 1994 році через відсутність фінансування роботи були припинені і відновилися в 2000.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ