Тимошенко просять розібратися з Черновецьким і музеями


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до прем'єра Юлії Тимошенко з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася з охороною столичних музеїв.

За словами Томенка, з такою проблемою до нього звернувся голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригінець.

Віце-спікер також зазначив, що згідно з законом музеї мають охоронятись виключно державною службою охорони, оскільки всі цінності, які зберігаються в них, є власністю держави, повідомляє прес-служба Томенка.

Однак, за його словами, київська влада, посилаючись на різноманітні труднощі, протягом останнього року кілька разів намагалась відмовитися від державної охорони музеїв.

Посилаючись на те, що з 1 жовтня 12 київських музеїв та 10 філій знаходяться без належної охорони, віце-спікер висловив занепокоєння, що музейні об'єкти, пов'язані з історією та культурою України, ось уже 1,5 місяці знаходяться під загрозою викрадення.

Це, за словами, Томенка може нанести непоправну шкоду не лише самим музеям, а й усій українській культурі.

Він попросив уряд зобов'язати київську владу забезпечити охорону музеям столиці, наголосивши, що незважаючи на неодноразові обіцянки міської влади погасити борги перед ДСО і повернути воєнізовану охорону в музеї, на жаль, це питання й досі не вирішено.  

Як відомо, раніше повідомлялося, що київські музеї залишились без охорони через борги міської влади.

Згодом заступник голови КМДА Віталій Журавський заявив, що Київська адміністрація розрахувалася з Міністерством внутрішніх справ за охорону столичних музеїв і охорона в ці заклади повернеться з 30 жовтня.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ