Будинок органної музики хочуть переселити на околиці Києва


Київська адміністрація запропонувала для будівництва Національного будинку органної і камерної музики три можливих земельних ділянки.

Зокрема, пропонується ділянка біля станції метро "Берестейська", Будинок культури колишнього заводу "Більшовик" або ділянка біля станції метро "Либідська", пише ЛігаБізнесінформ.

Є про запас ще один варіант - Будинок культури заводу "Арсенал", який недавно був переданий з районної в муніципальну власність. Однак цей будинок вимагає реставрації і модернізації, а коштів на це немає.

За словами художнього керівника Національного будинку органної і камерної музики Василя Стасюка, питання про створення в столиці такого багатофункціонального концертного залу розглядається ще з 2006 року, оскільки нині момент артисти розділяють приміщення костьолу Святого Миколи з релігійною громадою римо-католиків.

При цьому релігійна громада постійно звертається до вищих державних органів влади з проханням передати їм у постійне користування цей костьол, який свого часу був відреставрований і перероблений під концертний зал за бюджетні гроші.

За словами голови комісії Київради з питань культури і туризму Олександра Бригінця, столиці потрібен такий багатофункціональний концертний зал.

Але для його будівництва необхідно, по можливості, поклопотатися про виділення земельної ділянки в центральній частині міста. Останній варіант із заводом "Арсена" підходить для цього найбільше, тому питання поки що відклали на доопрацювання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ