Мерія знайшла спосіб заробляти на безробітних?


Лідер громадського об'єднання "Новий Київ" Зорян Шкіряк заявляє, що в часи, коли люди залишаються без роботи Київська адміністрація наживається на безробітних.

Завдяки масштабній рекламній кампанії КМДА про прийом на роботу, багато киян пробують влаштуватися на службу в мерію, повідомляє прес-служба Шкіряка.

"Незважаючи на те, що в міському бюджеті діра в 7 мільярдів гривень, штат столичної адміністрації залишається штучно роздутим. За інформацією, отриманою від обманутих киян, складається схема, завдяки якій київська влада заробляє на безробітних", - сказав лідер об'єднання.

За його словами, суть схеми така: потенційний кандидат проходить всі етапи співбесіди, сподіваючись отримати гідну роботу в муніципальній установі. Коли бажана посада фактично в руках, кандидату кажуть, що він мусить пройти детектор брехні.

"Пояснення просте - виявляється, у КМДАА працюють тільки "чесні" люди. Як довести? Для цього існує спеціальне агентство, вповноважене це підтвердити. Туди і відправляють. Процедура коштує близько 1000 гривень. КМДА нібито оплачує 70% від вартості, решту, а це 300 гривень, пропонують оплатити кандидатові на вакантну посаду. При цьому немає жодної гарантії, що відповідь буде позитивною", - сказав Шкіряк.

Він додав, що те, куди йдуть кошти, зібрані в такий спосіб і "скільки сотень тисяч відмиваються на цій схемі" - питання до правоохоронців.

Шкіряк закликав усіх, хто бажає влаштуватися на роботу в муніципальні служби, не брати участь у "черговому лохотроні під керівництвом Черновецького".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ