Андрієвський: Київські ліфти смертельно небезпечні


Один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський заявляє, що столичні ліфти можуть бути небезпечними для здоров'я киян, оскільки з початку року на заміну старих ліфтів з міського бюджету не виділено жодної копійки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

"Ліфт у житловому будинку, що експлуатувався більше 25 років, повинен бути замінений. Це вимога нормативних документів. Але адміністрація Черновецького її не виконує, наражаючи життя тисяч киян на небезпеку", - наголосив Андрієвський.

За його даними, у 2009 році потребують заміни 1637 ліфтів, що вже відпрацювали понад чверть століття, проте роботи передбачено виконати тільки на 133 ліфтах.

"Мер піклується про ліфти у будівлі КМДА. На заміну двох ліфтів на Хрещатику, 36 заплановано майже 10 мільйонів гривень, а на 133 ліфти у житлових будинках столиці - лише 40 мільйонів, причому навіть ці мізерні кошти не виділяються", - сказав депутат.

"В умовах тотального недовиконання бюджету капітальні вкладення у сфері житлово-комунального господарства виконані лише на 9%. Від непрофесіоналізму чиновників та управлінців Черновецького страждають прості кияни, які щодня ризикують життям, користуючись ліфтами, що відпрацювали свій ресурс", - підкреслив Андрієвський.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ