БЮТ хоче, щоб під час грипу або всі працювали, або ніхто


Фракція БЮТ у Київраді виступає проти "епідеміологічної дискримінації" закладів культури Києва.

Адже у зв'язку з епідемією грипу муніципальні театри припинили показ вистав, а музеї проведення екскурсій, на відміну від кінотеатрів, концертних та видовищних закладів, які продовжують працювати.

Про це на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури та туризму заявив її голова Олександр Бригінець, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Якщо цього вимагає ситуація, всі аналогічні заклади повинні бути або закриті, або працювати. А в Києві виходить, що муніципальним театрам та музеям Леонід Черновецький заборонив діяльність на час епідемії, в той же час комерційні кінотеатри продовжують працювати і отримувати прибутки", - обурився Бригінець.

За його словами, є й інший аспект цього питання. Зокрема, у бюджеті Києва не передбачені кошти для виплати компенсації комунальним закладам, які під час вимушеного припинення масових заходів, несуть витрати.

"Це може спричинити те, що вже в грудні муніципальні театри будуть відключені від тепла та електроенергії. Адже гроші вони заробляють від продажу квитків на власні вистави. Немає вистав - немає продажу квитків, а отже немає грошей, якими можна сплатити вартість комунальних послуг", - додав Бригинець.

Він нагадав, що згідно з наказом  Міністерства культури та туризму для запобігання поширенню грипу типу A/H1N1 і гострих респіраторних захворювань заборонено проведення будь-яких масових заходів на три тижні з 2 листопада.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ