На столичну владу чекає "чистка"



Фото "Української правди. Київ"
Кабінет міністрів зобов'язав скоротити штат в органах місцевої влади.

Про це "Газеті по-київськи" розповіла начальник відділу фінансів Головного управління  фінансів КМДА Тамара Лисенко.

За її словами у КМДА буде скорочено 12% працюючих, це 281 людина. У тому числі склад апарату зменшиться з 346 до 305 чоловік. Такі цифри затверджені і розпорядженням мера від 19 червня.

Лисенко додала, що кожне управління має право самостійно вирішувати, які посади скорочувати.

З 1 грудня зменшиться і чисельність співробітників районних адміністрацій. Єдиного відсотка скорочення вивести неможливо: штати скоротяться рівно настільки, наскільки були роздуті за останні 5 років.

У районах скорочення проходитимуть у 2 етапи: до 1 грудня кількість працівників повинна зменшитися до рівня 2007 року, з 1 грудня - до рівня 2003-2004 років.
 
На початку 2009 року в районних держадміністраціях працювало 4420 чоловік, до 1 грудня їх має залишитися 3650.

Водночас один із заступників голови КМДА Ірена Кільчицька готова до того, що треба буде скоротити штат, але вважає, що треба все добре зважити.

"Готова (скорочувати). У нас була нарада з цього питання, і безумовно це (постанову Кабміну) буде виконано. Ми це передивляємося, яким чином це робити. Всім дали довідки, всі повинні надати пропозиції", - сказала Кільчицька на брифінгу у середу.

Водночас вона додала, що до цього питання треба підходити виважено, бо "працюють живі люди, які можуть залишитись без роботи".

"З іншого боку треба, щоб це не використовувалося не з піар-метою і щоб це було розумно. Для цього треба підготуватися. Зараз я вам не можу відповісти конкретно. Наприклад три управління, які є в мене - це окреме управління праці і окреме управління у справах жінок, інвалідів і ветеранів і соціальної політики управління -  я вважаю, що вони мусять бути одним управлінням. А скільки скорочень - я вважаю, що тут скорочень бути не може по людях", - сказала заступник голови КМДА.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ