Кільчицьку критикують за бездіяльність


Верховна Рада критикує першого заступника мера Києва Ірену Кільчицьку та хоче звільнити начальника Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення КМДА Людмилу Качурову.

Про це заявив голова слідчої комісії ВР з розслідування протиправної діяльності чиновників столичної мерії Кирило Куликов, повідомляє прес-служба депутата.    

За його словами, прийнята Верховною радою постанова про звіт Тимчасової слідчої комісії  була "попередженням до сьогоднішньої епідемії". 

Постанова наголосила на критичному стані у всіх сферах життєдіяльності у Києві, численних порушеннях з боку київської влади санітарного-епідеміологічного законодавства, неспроможності вчасно надавати якісну медичну допомогу киянам.

"Звітуючи перед Верховною Радою ще у травні, я, як голова тимчасової слідчої комісії, заявляв про існування кричущих фактів, які потребували негайного реагування з боку президента та прем'єра, жодної з якої ми так і не дочекалися до сьогодні", - сказав Куликов.  

Він додав, що ще в травні заявляв "про неготовність зустрічати інфекційний грип - каліфорнійський, чи звичайний, не кажучи вже про виділених 200 ліжок у київських лікарнях, що звучить більше як посміховисько для хворих". 

"Верховна рада і надалі залишається на своїй позиції та гостро критикує бездіяльність першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, як куратора медичної галузі та вважає недоцільним перебування на посаді начальника Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення КМДА", - сказав Куликов.

Як відомо, на Всеукраїнській селекторній нараді з питань протидії грипу прем'єр Юлія Тимошенко похвалила керівництво столиці за вжиті заходи по боротьбі з грипом і ГРВІ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ