Водіям-порушникам для зменшення штрафу радять щиро розкаятися



Фото gazeta.lviv.ua
Начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Сіренко рекомендує своїм підлеглим визначати порушникам мінімальний штраф у випадку, якщо вони визнають свою провину.

Про це йдеться в повідомленні Відділу зв'язків з громадськістю УДАІ Києва.

"Рекомендую своїм підлеглим у разі щирого розкаяння правопорушника визначати мінімальний розмір штрафу", - сказав Сіренко.

Він нагадав, що в діючому законодавстві не передбачено фіксованого штрафу, а встановлені його мінімальні та максимальні розміри. Наприклад, за перевищення існуючих обмежень швидкості водієві "загрожує" штраф від 255 до 340 гривень.

А за керування автомобілем без полісу обов'язкового страхування розбіжність суми покарання ще суттєвіша - від 425 до 850 гривень. 

Між тим, за словами Сіренка, для багатьох водіїв сьогодні навіть найменший штраф складає доволі високу суму. Ситуації бувають різні й іноді навіть законослухняні  люди порушують правила дорожнього руху.

Сіренко нагадав, що при накладенні штрафу враховується характер вчиненого правопорушення, особа правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини які пом'якшують або навпаки обтяжують його відповідальність.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ