Київська мала опера зіткнулася з земельною проблемою


Головне управління культури і мистецтв Київської адміністрації відзначає неможливість реконструкції будівлі по вулиці Дегтярівській, 5-А в столиці під Київську малу оперу.

Основні проблеми виникли з оформленням земельної ділянки, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Неможливість оформити державний акт на землю управління пояснює відмовою компанії "Будхол" погоджувати межі земельної ділянки, необхідної для реконструкції депо під оперу.

"Будхол" в квітні 2004 року одержала в оренду на 10 років земельну ділянку по вулиці Дегтярівській, 5-7, 7-а і по вулиці Коперника, 12 і 12-а для будівництва об`єктів житлового і громадського призначення.

Для вилучення у компанії ділянки в судовому порядку управління звернулося до Господарського суду Києва, відзначає видання.

Проте і госпсуд і Апеляційний суд відмовили в задоволенні позовних вимог управління у зв`язку з відсутністю підстав для примушення "Будхола" погоджувати межі земельної ділянки.

У той же час в 2006-2008 роках управління витратило 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів на ремонтні роботи будівлі, де розміститься адміністрація опери.

Як відомо, в лютому 2008 року КМДА вирішила реконструювати будівлю Лук'янівського трамвайного депо під Київську малу оперу до 2010 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ