У столиці встановлять частинку Берлінського муру


У Києві з нагоди 20-тої річниці падіння Берлінського муру відкриють фрагмент з оригінальними уламками споруди.

Частину муру встановлять біля німецького посольства, повідомляє "Німецька хвиля".

Крім того, креативна молодь формації Gagare Gang у Києві, Одесі, Львові, Сімферополі та Харкові проведе акцію "Коли впаде українська "Берлінська" стіна?".

За словами організатора акції Олександра Шагі, активісти роздаватимуть листівки та вішатимуть плакати з соціальними закликами до суспільства.

"Дев'ятого листопада під впливом масових демонстрацій двадцять років тому у Східному Берліні було знято заборону на спілкування з Західним Берліном. Ми цю дату використали метафорично, тому що в Україні за роки незалежності, всі 18 років, виросли свої берлінські стіни між суспільством і політиками", - сказав Шагі.

Також до 20-річниці падіння Берлінського муру у Києві, ймовірно, буде показана віртуальна інсталяція "Virtuelle Mauer/РеКонструкція Стіни" німецьких художників Таміко Тіль та Терези Рейтор. У ній митці через сучасні технології намагалися відтворити атмосферу періоду "холодної війни" і життя людей у Західному і Східному Берліні.

Як відомо, у липні мер Києва Леонід Черновецький висловив думку про те, що Києву необхідний такий пам'ятник як фрагмент Берлінської стіни.

Нині частини Берлінського муру встановлені у Нью-Йорку, Мадриді, Буенос-Айресі, Ризі, а також перед Європейським парламентом і біля прикордонних укріплень поміж Південною та Північною Кореєю.

У Києві встановлять фрагмент муру, який раніше знаходився на площі Потсдамер Плац.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ