Київські дороги підготували до зими


Комунальна корпорація "Київавородор" провела низку заходів для підготовки столичних вулиць до зими.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

У ході підготовки до роботи в зимових умовах КК "Київавтодор" виконала поточний ремонт асфальту на загальній площі 551,8 тисяч кв. м.

Також проводяться заходи із забезпечення безбар'єрного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

За Басса, крім того, на вулицях міста на цей період облаштовано 1722 місця наземних пішохідних переходів із заниженим бортовим каменем.

Нині для посипання доріг під час ожеледиці заготовлено 22,8 тисяч тон технічної солі. 298 одиниць спеціальної дорожньої техніки для робіт в осінньо-зимовий період готові вже сьогодні приступити до роботи.

"Активно продовжуються роботи із нанесення дорожньої розмітки з використанням стійких матеріалів - так званого холодного пластику. Станом на сьогодні холодним пластиком вже виконано 125,1 км повздовжньої та 829,3 кв. метрів поперечної розмітки", - сказав Басс.

Він додав, що якість нової розмітки у кілька разів перевищує якість звичайної, оскільки новий матеріал тримається на асфальті понад два роки, не тускніючи та не стираючись.

У ході підготовки до зими проведено інструктажі з черговими диспетчерами щодо перемикання світлофорів на головних магістральних вулицях, вулицях центральної частини міста та вулицях, якими курсує громадський транспорт на роботу в режимі жовтого миготіння при випаданні снігу шаром 3-5 см.

Станом на пятницю почали проводитися роботи із встановлення дорожніх знаків "Слизька дорога" з табличкою "Ожеледиця" на 60 вулицях Києва.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ