Київські медики просять мера про доплату


Київська міська профспілка працівників охорони здоров'я звернулася до мера Леоніда  Черновецького з проханням забезпечені лікарів засобами індивідуального захисту та ініціювати розгляд питання про доплату за понаднормовий робочий час.

Про це йдеться в листі профспілки до київського голови.

Профспілка наголошує, що в Києві через епідемію вже захворіло 810 медичних працівників столичних закладів охорони здоров'я, пише "Київ.proUA.com".

"У зв'язку із розповсюдженням епідемії в медичних установах, відповідно до наказу ГУОЗ Києва від 30 жовтня, розгортаються додаткові інфекційні ліжка, медикам продовжили тривалість  робочого дня на три години. В цій ситуації необхідно з особливою увагою поставитись до медпрацівників, тому що вони зараз "на передовій" в боротьбі з епідемією", йдеться в листі.

"Враховуючи колосальне навантаження на лікарів, медсестер, санітарок сьогодні необхідно терміново ініціювати в Київраді (КМДА) розгляд питання про доплату (компенсацію) за понаднормовий робочий час", -  сказано у листі до мера.

Крім того, у профспілці стверджують, що медики столиці не в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ