Черновецького запевнили, що в Києві проводиться тотальна дезінфекція


У четвер зранку Головне управління житлового господарства розпочало перевірку ЖЕКів стосовно виконання доручення про з використанням спеціальних дезінфікуючих препаратів.

П'ять райдержадміністацій Києва вже придбали дезінфікуючі засоби власним коштом та почали їх використання для обов'язкової дезінфекції під'їздів житлових будинків столиці двічі на день, для п'яти інших районів подана відповідна заявка до КП "Фармація".

Про це під час засідання штабу з протидії поширення грипу сказав в.о. заступника мера з питань ЖКГ Володимир Шухман, повідомляє прес-служба КМДА.

"Крім того, ми звернулися до самих мешканців із закликом допомогти нашим службам та по можливості самостійно мити сходові клітини", - сказав Шухман.

"Ми проводимо дуже ретельно дезінфекцію у всіх під'їздах Києва, ми приступили  до цієї роботи тотально", - підтвердив мер Леонід Черновецький.

У свою чергу начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников, повідомив, що підземка перейшла в режим роботи в умовах епідемії.

"Починаючи з понеділка, наші працівники роблять вологе прибирання станцій двічі на день, а генеральне прибирання здійснюється щодня одразу після закінчення роботи метрополітену. Обладнання, з яким безпосередньо контактують пасажири, постійно протирається спеціальними розчинами. Кожні 4 години здійснюється вологе прибирання рухомого складу та службових приміщень метрополітену. Усі працівники підприємства забезпечені масками", - сказав Мірошников.

За його словами, кількість працівників метрополітену, що перебувають на лікарняному, не перевищує звичної для підприємства кількості хворих для цієї пори року.

Директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький запевнив, що з понеділка на підприємстві почалась дезінфекція рухомого складу.

"Щоночі відбувається мийка та повна дезінфекція автобусів, тролейбусів та трамваїв. Наразі з спеціальних розпилювачів кожні 2 години здійснюється дезінфекція салонів рухомого складу. Усі працівники підприємства, які перебувають у безпосередньому контакті з пасажирами, носять маски", - сказав Ламбуцький.

На прохання керівників комунальних транспортних підприємств, київський міський голова дав доручення КП "Фармація" забезпечити персонал необхідними ліками.

Крім того, мер доручив Комунальній службі перевезень знайти можливі шляхи впливу на приватних перевізників у питанні застосування аналогічних протиепідемічних заходів у рухомому складі та серед персоналу.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ