Черновецький: У Києві критична ситуація з грипом


Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що в Києві склалася критична ситуація з кількістю захворювань населення різними формами грипу.

Про це він сказав під час брифінгу у четвер.

"На даний момент - 2 (випадки смерті від грипу). Перший - звичайний сезонний грип, інший - який у нас викликає найбільший страх - це так званий свинячий. Що стосується звичайного грипу, то тут ми йдемо приблизно на рівні минулого року. Навіть, слава Богу, з набагато нижчими показниками. З пандемією ми стикаємося вперше", - сказав мер.

На його думку, "сезонний грип пройде десь протягом 2-3 тижнів -  він також небезпечний, що стосується пандемії - то, на жаль, цей гри має сезонний характер і може тривати рік і навіть два".

Однак Черновецький наголосив, що столична влада вживає всіх необхідних закладів, щоб зупинити поширення хвороби.

"Перше -  ми оголосили карантин зарання. За неділю до того, як підвищився поріг епідемії. Наші комунальні підприємства транспортні перевозять на 30% менше пасажирів... люди ходять в пов'язках, оскільки проходить марафон на ТРК "Київ", де лікарі пояснюють, як не захворіти грипом і як лікуватися", - сказав мер.

Він також нагадав, що 300 тисяч малозабезпечених киян,  лікарі і соціальні працівники отримають мінімальний набір ліків та марлеві пов'язки.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ