Мерія хоче знову нажитись на постраждалих від "Еліта-Центр"?


 Київська міська державна адміністрація відтягує підписання договорів з постраждалими від "Еліта-центру" на переуступку права вимоги і відновлення порушених прав на отримання житла.

Саме з такими скаргами та проханням з'ясувати, чому це робиться Постраждалі "елітівці" звернулись до БЮТ у Київраді.

Бютівець Сергій Мельник нагадав, що більше року тому - 16 жовтня 2008 року - Київрада затвердила порядок відшкодування інвестицій постраждалим від діяльності групи компаній "Еліта-Центр", який визначав критерій черговості підписання договорів.

Такими критеріями стали оплата 100% вартості житла в "Еліті-Центр", тяжке матеріальне становище і підтверджене право на одержання житла.

"Ось нарешті з'ясувалось, що всі ці спроби столичної влади допомогти "елітівцям" - не більше, ніж гра на публіку. Наприклад, для себе, я можу пояснити, чому КМДА тягне час і не підписує договори з постраждалими: бо ще не придумала, як отримати зиск від цієї справи і знову нажитись", - сказав Мельник.

Водночас, він додав, що як член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підготував відповідний запит до мера щодо отримання від нього обґрунтування причин бездіяльності.

Мельник нагадав, що однією з ініціатив Леоніда Черновецького "так званої допомоги "елітівцям" була ідея повторно продати земельні ділянки, які належали компаніям "Еліта-Центр".

Це стало б чудовою можливістю вдруге заробити на постраждалих, але інвестори виступили проти такої пропозиції, відзначає прес-служба БЮТ.

"Можливо, чиновники не очікували на те, що люди погоджуватимуться укладати договори на переуступку права вимоги і відновлення порушених прав на отримання житла. Це дало б владній команді підстави стверджувати, що потерпілі самі не хочуть вирішення питання?" - припустив Мельник.

Згідно з цим договором КМДА від імені інвесторів, а не кожен "елітівець" окремо вимагатиме від "Еліта-Центру" відшкодування збитків постраждалим вкладникам.

Укладання основного договору - а отже й факт отримання квартири, згідно з затвердженим Київрадою порядком відшкодування інвестицій, повинно відбутись не пізніше одного року з моменту підписання попереднього договору.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ