Кличко: Черновецький грається в боротьбу з грипом



Столична  влада на чолі з міським головою лише грається у боротьбу із поширенням серед киян гострих респіраторно-вірусних захворювань.

Про це йдеться у повідомленні Блоку Кличка у Київраді.

"Замість реальної допомоги медичним закладам та дільничним лікарям, а саме ці категорії медиків взяли на себе основний удар у боротьбі із хворобою, мерія і далі симулює боротьбу із вірусом. Замість допомоги реальній групі ризику (громадянам від 14 до 55 років, які часто перебувають у багатолюдних місцях), мер  знову підгодовує пенсіонерів", - сказали в Блоці.

Депутати нагадали, що своїми розпорядженням мер Леонід Черновецький виділив 14 мільйонів гривень "на роздачу "медичних пайків" своєму електорату", повідомляє прес-служба Блоку.

"У той же час у медичних закладах міста і надалі немає необхідних препаратів, допомогу надають медики, які не отримують жодних надбавок за роботу понаднормово, кількість ліжок для потенційно хворих на грип катастрофічно замала. Це - реальний стан столичної медицини у розпал епідемії", - сказав лідер Блоку Віталій Кличко.

За його словами, розповіді про гарну підготовку міста та успіхи у боротьбі - фантасмагорія.

"Саме про подібний розвиток подій необхідно було думати владі, коли у червні-серпні зменшувалось фінансування медицини, в тому числі захищених статей на 15%, а у липні публічно звітувалось про "відмінний стан" столичної медицини", - заявив Кличко.

Його Блок вимагає негайно вжиття дієвих заходів для боротьби з грипом і ГРВІ у столиці.

Зокрема, упродовж 48 годин  зі складів КП "Фармація" направити до аптек антивірусні  препарати з чіткою вказівкою не підвищувати ціни; першочергово протягом 24-х годин забезпечити медикаментами та засобами дезінфекції всі медичні заклади міста.

Також депутати вимагають мобілізувати додаткові бригади швидкої медичної і невідкладної допомоги;  протягом 24-х годин провести моніторинг ліжкомісць у столичних лікарнях, госпіталізовувати пацієнтів виключно у важких випадках.

Крім того, необхідно терміново вирішити питання із забезпеченням стаціонарних хворих харчуванням зі збільшеним вмістом вітаміну С за рахунок міського продовольчого резерву; провести моніторинг на ринках столиці, вжити дієвих заходів для підприємців, які підвищили ціни на препарати із вмістом вітаміну С (лимони, апельсини, грейпфрути тощо).

Депутати наголошують, що необхідно організувати пункти безкоштовної роздачі марлевих пов'язок киянам та силами комунальних ЗМІ провести роз'яснювальну роботу серед киян стосовно правил носіння марлевих пов'язок, їх необхідності.

"Протидією вірусу у столиці мають займатися медики, а не Ірена Кільчицька та Людмила Качурова, які вже показали свій "хист" в управлінні медичною галуззю", - наголосили в Блоці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ