У ДАІ розказали, за що будуть евакуйовувати автомобілі



Фото community.livejournal.com

Державтоінспекція буде проводити евакуацію транспортних засобів з вулиць Києва за керування у нетверезому стані, керування без документів, а також за перевезення іноземців і порушення правил користування ременями безпеки.

Про це повідомили у відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві, пише  "Київ.proUA.com".

Підстави тимчасового затримання транспортних засобів визначено Кодексом про адміністративні правопорушення. Автомобіль будуть евакуйовуватиу разі наявності підстав вважати, що водієм вчинені порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами.

Заберуть авто і за експлуатацію водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах та за керування без відповідних документів.

Евакуація буде проводитися і за порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами.

У цих випадках працівникові ДАІ надано право тимчасово затримувати транспортний засіб шляхом блокування або доставляти його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора.

Про тимчасове затримання робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення.

Як відомо, начальник ГУ МВС у Києві Віталій Ярема заявив, що ДАІ має намір почати евакуацію транспортних засобів за порушення правил паркування в Києві з 9 листопада.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ