У КИЄВІ ВЖЕ 2 ВИПАДКИ СВИНЯЧОГО ГРИПУ?



Фото ng.ru
Станом на 5 листопада існує підозра другого випадку грипу у Києві.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" заявила голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я і соціального забезпечення Алла Шлапак.

"Станом на вівторок зафіксовано один випадок свинячого грипу А (H1N1) у Києві. Другий випадок поки що не підтверджений. Зараз ця інформація перевіряється. Думаю, до вечора ми будемо знати точно", - сказала Шлапак.

Водночас у середу заступник начальника Головного управління охорони здоров'я столиці  Володимир Загородній газеті "Сегодня" повідомив, що в Києві від грипу померло 2 людини - одна від свинячого, інша - від звичайного грипу.

"У лікарні №4 померла 35-річна жінка. Вона занедужала 29 жовтня, але категорично відмовилася від госпіталізації. У ніч на середу її доставили в лікарню з температурою і сильним кашлем, але врятувати вже не вдалося. У неї була складна серцева і легенева патологія, до того ж четвертий ступінь ожиріння. Вага -  213 кг! Швидше за все, це був "свинячий грип"", - сказав Загородній.

Також, за його словами, у Києві умер 17-річний хлопець, але від звичайного грипу.

Як відомо, у середу мер Леонід Черновецький звернувся до прем'єра з проханням оголосити в Києві карантин, але в управління здоров'я запевняють, що такої необхідності немає.

"Він (карантин) оголошений з понеділка для шкіл, садків і вузів. Цього вистачить", -  вважає Загородній.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ