Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4af1957432222/
Українська правда
Київ

Андріївську церкву закрили

04.11.2009  15:53

Андріївську церкву  закрили на ремонт у зв'язку з тим, що у храмі обвалилися сходи. Нині такі обряди як хрещення чи вінчання проводять у приміщенні УАПЦ біля Михайлівського собору, пише газета "Нова".

За словами настоятеля Андріївської Митрофорного Протоієрея отця Віталія, служителі церкви просили не закривати храм під час ремонту паперті, а прокласти кладку від сходів до входу.

"Нам обіцяли це зробити, але потім відмовилися. Мало того, замість обіцяних двох тижнів ми залишимося без даху над головою більше місяця. Нас навіть не пустили в церкву, щоб забрати журнал записів на проведення обрядів, і ми не можемо попередити людей про їхнє скасування", - сказав отець Віталій.

Водночас будівельники стверджують, що священики викликали міліцію, щоб не дати їм продовжити реконструкцію паперті. А по місту пішли чутки, що чавунні сходи обвалилися.

Правоохоронці запропонували обом сторонам мирно владнати конфлікт.

Начальник будівельного майданчика Сергій Стадний каже, що про те, що церкву доведеться закрити на весь час будівельних робіт, будівельник попереджали більше двох місяців тому. Однак настоятель попросив почекати.

За словами на Стадного, про обумовлену дату будівельники попередили Владику за три тижні спеціальним листом. Більше того, з ним з цього приводу зустрічався сам президент.

Зараз у храм можна потрапити лише по будівельних лісах. Ні про який місток для відвідувачів не може бути і мови, оскільки це небезпечно.

Будівельникам залишилося забити 17 паль і зміцнити бетоном фундамент.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.