Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4af1708d88deb/
Українська правда
Київ

Кільчицька: масками забезпечені всі транспортники і ЖЕКи

04.11.2009  13:16

Перший заступник мера Ірена Кільчицька заявляє, що столична влада вжила всіх необхідних заходів для боротьби з грипом та ГРВІ.

Про це вона сказала під час Всеукраїнської селекторної наради з питань запобігання поширенню інфекційних захворювань у середу.

"Виділили деззасоби для дезінфекції під'їздів, метрополітену і транспорту, надрукували 1 мільйон листівок-пам'яток з інформацією, що робити (щоб не захворіти грипом). Масками забезпечені всі комунальні працівники метрополітену, транспортники, працівники ЖЕКів", - сказала Кільчицька.

Крім того, за її словами, влада підготувала 300 тисяч пакетів лікарських засобів для малозабезпечених і 30 тисяч пакетів для медичних працівників, які вже в вівторок почали роздавати працівникам швидкої допомоги.

"1300 пакетів (виготовили) для соціальних працівників, які ходять по домівках, по людях, які не можуть рухатися і також 3 тисячі пакетів ми передали для працівників МВС, які працюють безпосередньо з людьми", - сказала Кільчицька.

Перший заступник мера наголосила, що на ці заходи з міського бюджету було виділено 5 мільйонів гривень, які були відразу розподілені між медичними установами, та з фонду київського міського голови виділено 14 мільйонів на пакети ліків для малозабезпечених.

"Також з держрезерву нам виділено 300 тисяч метрів квадратних марлі,  44 тисячі ми вчора вивезли і вивозимо. Ще виділені кошти для оплати медпрацівників. Зараз ми вирішуємо це питання, оскільки збільшена кількість годин роботи в поліклініках і щоб оплатити людям, ми виділяємо також на це кошти", - підсумувала Кільчицька.

Як повідомлялося раніше, метрополітен дезінфікують через раз, а транспортники навіть не чули про те, що нібито зобов'язані мити рухомий склад після кожного рейсу.  

Крім того, варто відзначити, що станом на 4 листопада двірники, кондуктори і водії столичних автобусів виходять на роботу без марлевих пов'язок.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.