У Києві грип "скасував" низку культурних подій


У деяких київських культурних закладах скасовано заплановані на найближчий час (початок листопада) концерти та виступи через оголошену епідемію грипу та ГРВІ. Та деякі культурні події все ж таки пройдуть, незважаючи ні на що.

У п'ятницю 30-го жовтня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко оголосила про заборону приводити масові заходи у зв'язку з епідемією грипу.

Наразі деякі виступи та концерти вже скасовано, а деякі відбудуться за планом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, в Національному палаці мистецтв "Україна" скасовано проведення Фестивалю мистецтв України - творчих звітних виступів обласних колективів. Однак заплановані комерційні проекти глядачі все ж таки зможуть побачити.

Зокрема, 3-го листопада відбудеться виступу шоу-балету "Todes". Також з головної сцени країни заспіває й Олександр Розенбаум (5-6 листопада). За планом пройдуть концерти оркестру Гленна Міллера (7 листопада) та "Студії Квартал-95" (9-10 листопада).

В адміністрації палацу "Україна" зазначили, що "за бажанням самого організатора захід може бути скасований".

В міжнародному центрі культури та мистецтв (Жовтневий палац) повідомили, що конкурс "Україна має талант", запланований на 5-6 листопада, перенесено на 10-11 грудня.

А вистава "Пігмаліон" взагалі скасовується. Такі рішення приймають саме організатори заходів.

У Київському палаці спорту розповіли, що "локальні заходи проводяться, масовій ні". Однак 1-го листопада таки відбувся концерт груп DDT і "Брати Карамазові". Концерт відвідали близько 4 тисяч глядачів.

Заступник директора Центру культури і мистецтв національного авіаційного університету Ігор Антух повідомив, що "концерти перенесено на грудень", додавши, що новий графік "затверджує сам організатор".

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький висловив пропозицію зіграти матч "Динамо" (Київ) - "Інтер" (Мілан) за пустих трибун.

Згодом Київська адміністрація закликала політичні партії та громадські організації не проводити масових заходів для запобігання поширенню грипу і ГРВІ серед населення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ