Черновецькому радять змінити формат: маски замість гречки


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький ігнорує свої обов'язки міського голови у час, коли по всій країні проводяться протиепідемічні заходи, пов'язані з можливим розповсюдженням вірусу грипу.

Про це заявив депутат фракції Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, постанова Кабміну від 30 жовтня про запобігання поширенню грипу та ГРВІ зобов'язує Київську адміністрацію здійснювати контроль за наявністю лікарських засобів та засобів індивідуального захисту та за цінами.

"Натомість Черновецький лише видає розпорядження про контроль за дотриманням киянами масочного режиму, замість забезпечення медичними масками в достатній кількості хоча б мережі комунальних аптек", - сказав Давиденко.

Таким чином, за словами депутата, мер намагається "знову перекласти свою відповідальність на киян".

"Наприклад, запровадив рейди щодо дотримання масочного режиму працівниками магазинів та ринків, в той час як в мережі комунальних аптек Києва немає жодної маски!" - наголосив бютівець.

Він нагадав, що у п'ятницю на позачерговому засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії Черновецький особисто пообіцяв, що до 2 листопада в аптеках Києва буде у наявності 1 мільйон захисних масок.

"І де вони? За словами співробітників, в аптеках усіх форм власності маски з'являться не раніше, ніж у четвер. Схожа ситуація з бинтами та марлею", - розповів Давиденко.

"Я пропоную столичному меру замість гучних заяв про недопущення у Київ мешканців інших міст чи проведення футбольного матчу при порожніх трибунах, поставити біля мерії кіоск, щоб продавати бодай там медичні маски. А краще видавати їх безкоштовно, як мер любить це робити з гречкою. Користі буде більше", - сказав депутат.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ