Кияни мерзнуть і сидять без гарячої води



Фото zdr.ru
У жителів 4 і 5 під'їздів будинку №5 по вул. Симиренка опалювальний сезон так і не розпочався.

Їхньому 13-під'їзному будинку дали тепло, однак, 2 під'їзди обминули, пише "Газета по-київськи".

За словами мешканців будинку, у диспетчерській "Київенерго" слухати їх не хочуть, а служба мера 15-51 тільки фіксує заяви, і теж залишає без відповіді.

У свою чергу начальник прес-служби "Київенерго" Олексій Дьомін заявляє, що теплоносій на будинок поданий, а в двох під'їздах, які не опалюються, треба просто стравити повітря.

"Цим повинен займатися ЖЕК, "Київенерго" не має права втручатися в роботу внутрішньо будинкових мереж", - сказав Дьомін і порадив мешканцям змусити ЖЕК виконувати свої обов'язки, "нехай навіть юридичним шляхом".

Ще однак проблема - на вулиці Ревуцкого, 13. Тут мешканці сидять без гарячої води ще з червня, відзначає видання

За словами жительки будинку №13 Людмили Савельєвої, останній раз її сім'я милася теплою водою 1 червня.

"Кажуть, воду відключили за борги: на 1 вересня в нашого будинку була несплата в розмірі 812 тисяч гривень. У нас 383 квартири. Дехто з мешканців не платив за послуги, але ж не всі.  Чому інші повинні страждати?", - скаржиться жінка.

Районна адміністрація все ж пообіцяла, що днями подача гарячої води буде відновлена.

"Якщо раніш ми оплачували послуги через посередників, то тепер будемо тільки прямо - "Київенерго" і "Київводоканал" уже погодилися. А от як вирішиться питання з боргом, поки не знаю, може, винного змусять виплачувати", - сказала секретар правління Галина Кондратьєва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ