Міліція спіймала замовника і виконавців вбивства в Києві


Убивство головного державного санітарного лікаря на залізничному транспорті Василя Анашкіна в 2006 році і замах на головного державного санлікаря Романа Макомелу в березні 2009 року - мають замовний характер.

Про це у понеділок на прес-конференції заявив начальник ГУМВС у Києві Віталій Ярема, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це замовлене убивство, замовлені злочини", - сказав Ярема.

За його словами, співробітники карного розшуку затримали групу з чотирьох жителів Харкова - замовника убивства Анашкіна і замаху на убивство Макомели і трьох безпосередніх виконавців цих злочинів.

Він відзначив, що кожний з виконавців мав чітко визначені функції - "один, стріляв, двоє - прикривали".

Коли міліція вийшла на цю групу, затримати їхній було проблематично, оскільки всі зловмисники знаходилися в Москві, відзначив Ярема.

Четвертий учасник угруповання - організатор - є директором комерційної структури, що проводить санацію вагонів на залізничному транспорті.

Саме ця людина, за словами начальника ГУМВС, давав пістолет і гранату виконавцям злочинів.

Виконавці були раніше судимі за здійснення крадіжок, розбійних нападів, вони зізналися у вчиненому, вказали місце, де ховали зброю.

Як відомо, у березні 2006 року в Дарницькому районі столиці було вбито Анашкіна з застосуванням вогнепальної зброї. У березні 2009 року з застосуванням гранати РГД-5 у Солом'янському районі був вчинений замах на Макомелу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ