Кількість пасажирів в метро зменшилась на 30%


У зв'язку з епідемією грипу в Україні пасажиропотік у столиному метрополітені знизився приблизно на 30%.

Про це на засіданні штабу з питань протидії грипу у понеділок заявив директор КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников.

Більш точні цифри він пообіцяв оприлюднити до кінця дня.

"Пасажиропотік у метро знизився приблизно на 30%. Трохи більше мільйона ми перевезли сьогодні пасажирів проти півтора мільйона, які ми перевозимо щоденно (за цей час доби), - сказав Мірошников.

"Те, що на 30% знизився пасажиропотік - це, звісно, заслуга в тому, що ми оголосили зарання карантин. Це загалом добре, хоча для підприємства це економічно важкувато", - сказав міський голова Леонід Черновецький.  

Крім того, за словами начальника метрополітену, "кожні 2 години в метро відбувається вологе прибирання і кожні 3 години дезінфекція".

"Це відомий нам прийом. Ми це робили щороку, просто цього року посилили. Ми робимо оголошення по гучномовному зв'язку і просимо пасажирів метрополітену, щоб вони користувалися індивідуальними засобами захисту -  масками. По обіді такі оголошення з'являться в рухомому складі", - сказав Мірошников.

Він також звернувся з проханням дати доручення Головному управлінню охорони здоров'я надрукувати спеціальні листівки, які працівники метро давали б кожному пасажиру.

"За 2 дні у кожній сім'ї була б така листівка", - сказав Мірошников.

Він також попросив Черновецького по можливості продати для працівників метрополітену  пакети медикаментів, подібні до тих, які готуються для малозабезпечених киян.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ