Черновецький попросить відпустити вагітних з роботи


Київська міська державна адміністрація має намір звернутися до президента  Віктора Ющенка та прем'єра Юлії Тимошенко з проханням врегулювати ситуацію з працівниками, у яких є діти до 5 класу, та вагітними жінками, щоб вони могли залишатися вдома на період епідемії.

Про це на засіданні штабу по боротьбі з грипом у понеділок заявив мер Києва Леонід Черновецький.

"Лист (направимо) до прем'єра. Окремий лист по вагітних жінках і дітях. Я думаю, що такий лист ми можемо направити і в Кабінет міністрів на ім'я прем'єр-міністра, і на ім'я президента, як гаранта Конституції, і захисту прав і свобод і здоров'я громадян", - казав Черновецький

За словами міського голови, таким батькам повинні видавати певний документ на кшталт лікарняного листа, за яким вони зможуть доглядати за своєю дитиною і отримувати потім заробітну плату.

Крім того, мерія має намір звернутися до керівників підприємств з проханням, відпустити з роботи на час епідемії і карантину вагітних жінок без застосування будь-яких штрафних санкцій.

Як відомо, у п'ятницю у 9 областях України був оголошений карантин. Крім того, на три тижні закрили навчальні заклади у країні.

Станом на 2 листопада, кількість загиблих від грипу та ГРВІ в Україні досягла 67 осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ