У Києві створять районні штаби по боротьбі з грипом


Мер Києва Леонід Черновецький дав доручення створити районні постійно діючі штаби з профілактики та протидії грипу та ГРВІ.

Про це він заявив у понеділок під час засідання штабу з протидії грипу.

"Створити районні постійно діючі штаби з профілактики і боротьбі з захворюваннями на грип та ГРВІ на чолі  з головами районних адміністрацій", - сказав міський голова.

Він також повідомив, що дасть команду комунальним ЗМІ, щоб вони максимально повно висвітлювали цю діяльність штабів та районних голів.  

Столичний мер також дав доручення районним адміністраціям направити заявки в КП "Фармація" щодо постачання марлі для пошиву масок для працівників ЖЕКів та комунальних підприємств.

Крім того, ЖЕКи повинні отримати дезинфекційні засоби для проведення дезінфекції у під'їздах гуртожитках тощо.

Такі ж заявки повинні зробити КП "Київський метрополітен" та "Київпастранс", щоб забезпечити повністю своїх працівників марлевими пов'язками і дезінфекційними засобами.

Головне управління медицини повинне забезпечити первинними засобами захисту 30 тисяч працівників - педіатрів, дільничних лікарів, лікарів швидкої медичної допомоги, санітарки - які найбільше контактують з хворими.

У свою чергу СЕС Києва та Головне управління ветеринарної медицини повинне провести рейди на столичних ринках та місцях торгівлі стосовно дотримання масочного режиму їх працівниками.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ