Прокуратура підбила підсумки: за 9 місяців – 105 корупціонерів


З початку поточного року прокуратура Києва скерувала до суду 69 справ стосовно корупціонерів. Це на 20 справ більше, ніж за аналогічний період минулого року.

До судових інстанцій прокуратурою Києва також передано 114 справ по хабарництву, повідомляє прес-служба відомства.

До кримінальної відповідальності за корупцію поточного року притягнуто 34 держслужбовці, 13 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 5 працівників центральних органів виконавчої влади, одного депутата місцевого рівня, одного сільського голову, 38 працівників органів внутрішніх справ, 9 податківців, 4 працівників митних органів.

Серед зазначених справ, представники прокуратури виділяють справу стосовно заступника начальника підрозділу ГУБОЗ України, який змусив двох громадян сплатити йому $120 тисяч та 42 тисячі гривень.

Міліціонер казав, що нібито передасть ці гроші іншим працівникам правоохоронних органів як хабар за закриття кримінальних справ, порушених стосовно цих громадян.

Крім того, прокуратурою столиці скеровано до суду кримінальну справу проти заступника директора та інспектора одного з комунальних підприємств, які отримали 130 тисяч гривень хабара від підприємця за надання йому погодження на тимчасове розташування споруд.

Також прокуратура Києва скерувала до суду справу стосовно одного з керівників Державної екологічної інспекції, якому приватна фірма сплатила $30 тисяч за те, що він не анулював дозвіл на виконання будівельних робіт з розчищення ділянки русла річки Козинка. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ