"Київенерго" віддала "Газу України" ще майже 160 мільйонів боргу


АК "Київенерго" направила в ДК "Газ України" 157,4 мільйона гривень, отриманих 30 жовтня від Київської адміністрації в якості компенсації різниці у тарифах.

Про це заявив фінансовий директор "Київенерго" Михайло Уткін, повідомляє прес-служба компанії.

Таким чином, "Київенерго" погасила частину боргу за газ шляхом оформлення і проведення відповідних протоколів згідно з вимогами постанови Кабміну від 5 березня 2009 р. №193, яка визначає порядок компенсації з держбюджету різниці в тарифах.

"У ситуації коли тарифи на теплоенергію в Києві встановлені нижче ніж витрати на виробництво тепла, є два способи зменшити заборгованість "Київенерго" перед газопостачальниками за паливо - реалізація постанови Кабміну та виделення коштів з загального фонду бюджету міста Києва", - сказав Уткін.

Водночас він додав, що оскільки є певні проблеми із наповненням бюджету столиці, наразі можна сподіватися тільки на кошти за постановою КМУ. Компанія розраховує за цією постановою провести до кінця року ще, як мінімум, 280 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що 14 жовтня "Київенерго" направила в ДК "Газ України" 130 мільйонів гривень, отриманих від КМДА в якості компенсації різниці в тарифах.

Як відомо, борг КМДА перед "Київенерго" з компенсації різниці між підтвердженими витратами на виробництво теплової енергії і тарифами, встановленими в столиці, становить 1 мільярд 320 мільйонів гривень.

За інформацією "Київенерго", саме це не дозволяє компанії сплатити ДК "Газ України" 705 мільйонів гривень за спожитий газ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ