У київських дитсадках - ресторани, ритуальні фірми та офіси



Фото blog.i.ua
На кінець жовтня - початок листопада 112 дошкільних навчальних закладів Києва не працюють через те, що їхні приміщення знаходяться в оренді у різних комерційних фірм.

Таку інформацію оприлюднив секретар постійної комісії Київради з питань освіти та науки Олексій Давиденко, посилаючись на відповідний документ, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Лише кілька прикладів. За адресою Коломийський провулок, 20 замість дитячого садочка знаходиться головний офіс фірми "Петро Великий", яка є фактичним монополістом на ритуальні послуги для померлих киян. На Банковій, 1/10 - дорогий ресторан, на проспекті Перемоги, 72 - виставлена на продаж перукарня з якимсь невідомим ТОВ", - сказав депутат.

І це, за його словами, незважаючи на те, що юридично ці дві будівлі - дитячі садочки, що підпорядковуються ДУСі.

"Печерська райдержадміністрація приміщення дитсадків на Бастіонній, 3/12 та у Лабораторному провулку, 24 спокійнісінько здає в оренду під офіси", - обурився Давиденко.

Він нагадав, що у грудні 2006 року, коли Леонід Черновецький прийшов до влади, його заступник Віталій Журавський на колегії заявив, що протягом декількох місяців усі 112 дитсадків, що віддані в оренду, відновлять свою профільну діяльність.

"Потрібно спитати у Журавського, який особисто давав обіцянки, що він зробив для відновлення цих 112 дитсадків? Може задовольнив якийсь особистий зиск? Адже як пояснити те, що профільне управління КМДА ігнорує невідомих людей з рулетками, які ходять по територіях дитсадків, роблячи заміри площ і будівель?" - сказав бютівець.

Він висловив впевненість у тому, що "столична влада свідомо знищує дитячі навчальні заклади".

Давиденко нагадав, що, наприклад, на Позняках та Осокорках у дитячих садочках не вистачає більше 1 тисячі місць, на Печерську - близько 1,2 тисячі, у Шевченківському районі - більше 900, на Оболоні - 500.

А за останні 2 роки у Києві відкрито лише 4 нових дитсадки.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ