У Києві почали підготовку до можливої епідемії грипу



Фото ng.ru
У Києві у зв'язку з підготовкою до епідемічного підйому захворюваності на грип та інші ГРЗ посилюються профілактичні заходи в усіх лікувальних закладах міста.

Про це у п'ятницю заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька, посилаючись на відповідний наказ міськздраву, повідомляє прес-служба КМДА.

"У зв'язку зі зростанням захворюваності на грип та інші ГРВІ, можливості епідемії чи пандемії грипу, в усіх лікувально-профілактичних закладах міста, пологових будинках та дитячих закладах буде терміново введений масочний режим та обмежене відвідування пацієнтів рідними", - сказала Кільчицька.

Крім  того, з метою максимального обмеження поширення інфекції в лікувальних закладах, забезпечується систематичне проведення поточної дезинфекції, багатократне вологе прибирання. Також проводиться екстрена профілактика грипу та санітарно-освітня робота серед медперсоналу та пацієнтів.

"Наказом також передбачено термінове вирішення питання організації ізоляторів у гуртожитках навчальних закладів I-IV рівня акредитації та проведення щотижневого моніторингу захворюваності студентів з метою своєчасного виявлення захворювання та надання медичної допомоги", - зазначила Кільчицька.

Також Головне управління охорони здоров'я КМДА планує забезпечити друк та поширення серед населення інформаційних матеріалів, пам'яток, бюлетенів про епідемічну ситуацію та заходи запобігання захворюванню на грип та інші ГРВ, а також поширення такої інформації у засобах масової інформації.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ