Прокуратура порушила справу проти охоронців Київського СІЗО


Прокуратура столиці порушила кримінальні справи стосовно двох інспекторів відділу режиму та охорони Київського слідчого ізолятора.

Один із них 26 жовтня був затриманий своїми колегами при спробі пронести на територію СІЗО передачу для одного із засуджених, повідомляє прес-служба прокуратури.

У картонній коробці, яку ніс охоронець, виявлено 9 мобільних телефонів із сім-картками, зарядні пристрої, три медичні шприци, 18 голок до них, а також пакетики з речовинами незрозумілого походження.

Співробітники Інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ провели експрес-аналіз вмісту цих пакунків. За висновком експертизи, вони можуть містити особливо небезпечний наркотичний засіб тетрагідроканабінол, кокаїн, метадон та героїн.

Затриманий  охоронець пояснив, що всі ці речі він за винагороду мав передати одному із засуджених для подальшого розповсюдження серед ув'язнених.

Кількома днями раніше за аналогічних обставин було затримано його колегу, яка  так само отримала два пакунки для передачі ув'язненим. При експрес-аналізі їхнього вмісту виявлено коноплю  та особливо небезпечну наркотичну речовину - амфітамін.

Прокуратура у діях двох охоронців СІЗО встановила ознаки зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу, а також незаконне перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів.

Максимальна відповідальність, передбачена Кримінальним кодексом за збут чи передачу цих речовин у місця позбавлення волі, - ув'язнення строком до 10 років із конфіскацією майна.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ