З початку року на київських газонах припаркувались 6 тисяч авто



Фото community.livejournal.com
З початку нинішнього року в столиці зафіксовано понад 6 тисяч випадків паркування автівок на зелених зонах. Порушників виявляють завдяки фотофіксаціям і притягають до адміністративної відповідальності.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олександр Козловський.

"На сьогодні порушення благоустрою в парках, скверах, на газонах відстежується в усіх куточках столиці. Зокрема, силами наших районних підприємств здійснюються фотофіксації випадків наїзду машинами на зелену зону. Надалі отриману інформацію опрацьовують і проводять роботу з порушником", - сказав він.

За словами Козловського, сума штрафу за паркування на газонах становить 434 гривні, а отримані кошти використовують для відновлення газонів.

"Адміністративний протокол, у випадку наїзду на газон усіма чотирма колесами, становить 434 гривні. Саме стільки має заплатити порушник. Але переконаний, що одного разу заплативши чималу суму, людина вже подумає, чи робити це надалі", - сказав гендиректор "Київзеленбуду".

Водночас він додав, що найбільше порушень фіксують у зелених зонах центру міста, оскільки в години пік саме центр найбільше завантажений автівками.

"Нині ми опрацьовуємо можливість встановлення в парках, скверах, на газонах попереджувальних стовпчиків. Щоправда, на жаль, їх не скрізь можна змонтувати. Щодо георешіток, то вони дають змогу зберегти цілісність газону і при цьому є парковкою для автівок", - сказав Козловський.

Однак він відзначив, що коли з попереджувальними стовпчиками комунальники вже працюють, то монтаж решіток наразі лише на стадії розроблення і розрахунків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ