Охоронці природи влаштують пікет


4 листопада о 12.00 у Києві відбудеться пікетування громадськими природоохоронними організаціями Державного комітету лісового господарства України.

За словами активістів-екологів, ця структура саботує створення національного природного парку "Дніпровсько-Тетерівський", повідомляє Київський еколого-культурний центр.

Організаторами акції виступають Дружина охорони природи "Зелене майбутнє", Громадянська ініціатива "Люди за права тварин", Київський еколого-культурний центр.

За словами екологів, створення національного природного парку "Дніпровсько-Тетерівський" заплановане указом президента на площі 30,4 тисячі га у Вишгородському та Іванківському районах Київської області.

На даний час це територія Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства, яке перебуває у структурі Держкомлісгоспу. Лісомисливське господарство не надає свого погодження на створення цього природного парку, мотивуючи це "радіоактивним забрудненням території".

Разом з тим, це, за словами активістів, не заважає будівництву елітних маєтків та мисливству на території лісомисливського господарства.

Екологічні організації переконані, що створення "Дніпровсько-Тетерівського" національного парку дозволить припинити жорстоке вбивство диких звірів заради забави та спрямувати розвиток цієї території у природоохоронному і туристичному напрямку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ