У Києві створять Центр сучасного мистецтва


Київрада схвалила концепцію організації, створення та будівництва комплексу "Центр сучасного мистецтва" на вул. Володимирський узвіз,2 у Печерському районі.

За відповідне рішення на сесії в четвер проголосували 100 депутатів.

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, мова йде про центр сучасного мистецтва, який стане "візитною карткою столиці".

"Це буде найсучасніший центр, аналогу якому не буде просто в Україні, а аналога якому не буде навіть в Європі", - сказав Довгий.

Він закликав депутатів підтримати це рішення, бо "у часи кризи, якщо є люди, готові консультувати з цього питання, займатися реалізацією цього питання -  ми повинні зробитивсе від нас залежне для того, щоб його підтримати".

Довгий висловив сподівання, що "до Євро-2012 Київ буде мати ще одну візитну картку".

Не шукайте спекуляцій там де їх немає, подивіться на це як на хорошу справу.

За словами секретаря коміїсії з містобудування Сергія Кримчака, даний проект розроблено з ініціативи Черновецького і Довгого.

"У складі комплексу пердедбасається створити спеціалізовані зали для галерей сучасного мистецтва, художні виставкові зали, галереї, театральні зали, зали камерної і органної музики і так далі", - сказав Кримчак.

Він наголосив, що будівництво центру "буде здійснюватися Головним управлінням культури і мистецтва способом меценатства,.. тобто благодійні організації надаватимуть фінансову підтримку".

"Цим рішення не вирішуються земельні питання чи питання відведення земельної ділянки", - сказав секретар комісії, додавши, що Головне управління має намір провести всі дослідження і "провести відведення ділянки в установленому законом порядку".

Також депутати виступили з пропозиціями, щоб це центр мав у назві слово "Київський" та щоб усі комісії мали можливість котролювати майбутнє будівництво, а також щоб Довгий дав дорученя, щоб це питання було обговорене і висвітлене у комунальних ЗМІ.

Довгий прийняв усі пропозиції і сказав: Дуже часто джерелом дезінформування нашої роботи є ті чи інші представники депутатського корпусу. Я би просив вас дане питання не пробувати якимось чином використати в пошуках якоїсь політики, дезінформації, не шукати в цьому якогось підвоху. Це питання є виключно соціальним і нам пощастило бути до цього причетними".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ