Ображений Блок Кличка пішов з Київради


Блок Кличка на знак протесту, що депутатам не надаються вчасно проекти рішень, які вносяться з голосу на засідання, залишив сесію Київради.

Про це заявив лідер блоку Віталій Кличко.

"На знак протесту наша фракція залишає сесію, тому що в таких умовах ми не можемо продовжувати роботу", - сказав він.

Таке рішення депутати пояснили не дотриманням секретарем Києвради Олесем Довгим регламенту, коли перед голосуванням депутати отримують документи щодо ріщень.

Водночас, як повідомила депутат Блоку Наталія Новак УНІАНу, три рішення були проголосовані депутатським корпусом без відповідних проектів рішень, а коли депутати їх фракції намагалися взяти слово, щоб отримати необхідні пояснення, їм цього слова не надавали.

За її словами, невідомо, що закладено в це рішення, і не зрозуміло, яким чином депутати зможуть захищати інтереси київської громади, якщо вони голосують за незрозуміло що. 

Водночас секретар Київради Олесь Довгий заявив, що депутати зривають засідання, бо хочуть вирішення своїх проблем.

"Окремі депутати пробували блокувати трибуну і зривати хід проведення засідання, вимагаючи вирішення особистих вибачень мене як головуючого щодо окремих депутатів. Я як людина, яка має свою гідність, залишають при своїй думці, я переконаний, що жоден депутат не має права так поводитись, як поводяться депутати", - сказав секретар Київради.

Довгий сказав, що він "готовий вибачитися, що завгодно сказати, навіть якщо так не думаю, щоб 120 депутатів могли працювати, а люди не спостерігали те, що зараз діється в Київраді" і закликав депутатів поводитися пристойно по відношенню інших.

Станом на 20.45 сесія Київради продовжує свою роботу. Довгий продовжив її роботу до 21.30. Депутати наразі голосують питання землекористування та містобудування.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ