БЮТ хоче знати, хто і чого за місце на цвинтарі дере 25 тисяч


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що місце на Бортничанському цвинтарі коштує 25 тисяч гривень, що є грубим порушення чинного законодавства, за яким місце для поховання мають виділятися безоплатно.

Про це на засіданні Київради у четвер заявила депутат фракції Інна Новак, повідомляє  прес-служба Блоку.  

За словами депутата, ховаючи близьких, кияни вимушені звертатися до Ритуальної служби спеціального комунального підприємства  "Спецкомбінат ПКПО", що діє за власними "законами" і не підкоряється навіть КМДА.

"Для того, щоб обґрунтувати стягнення додаткових коштів, вільні місяця на кладовищах заливаються бетоном: бетонна ячейка - ви тільки вдумайтеся в це! - "підвищеної якості" коштує 15 000 гривень, а звичайна - 8 400 гривень", - розповіла Новак.

За її ловами провести померлу людину в останній путь і гідно поховати її є тим знаком шани, яку близькі померлого прагнуть віддати, незалежно від свого статку.

"Але те, з чим киянам доводиться стикатися на практиці у місті, викликає жах", - обурилася Новак.

Вона зазначила, що створена ще у травні цього року для з'ясування стану справ у сфері ритуальних послуг депутатська комісія так і не розпочала свою роботу. 

У зв'язку з цим, бютівці звертається до повноважених чиновників дати доручення відповідним управлінням КМДА перевірити правомірність та економічну обґрунтованість всіх тарифів на надання ритуальних послуг у місті та привести діяльність у цій сфері у відповідність до законодавства.

Крім того, депутати запропонували заслухати на наступній сесії Київради звіт за результатами роботи вищезазначеної депутатської комісії та звіт керівництва КМДА про стан справ і вжиті заходи у сфері ритуальних послуг міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ