ДАІ очистила водіїв від "корочок" і спецсигналів


За останній тиждень співробітники київської ДАІ вилучили у водіїв 115 різноманітних перепусток і посвідчень, які натякали інспектору про те, що їх краще не чіпати.  

За словами начальник столичної Державтоінспекції Анатолія Сіренка, на сьогоднішній день для автовласників не передбачено жодних документів, за якими працівники міліції можуть надати безперешкодний проїзд.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю УДАІ Києва, з 22 жовтня у столиці проводиться операція "Спецсигнал".

Вона покликана протидіяти безпідставному використанню спеціальних світлових та звукових сигнальних пристроїв на транспортних засобах.

За словами Сіренка, їх застосування передбачене лише на машинах спеціального призначення, зокрема, міліції, швидкої допомоги, пожежної охорони.

З початку операції працівниками ДАІ виявлено 177 фактів незаконного обладнання автомобілів спецсигналами.

Окрім адміністративних санкцій (штраф складає від 340 до 425 гривен),  у випадку, коли подібні пристрої встановлені стаціонарно, водію видається припис на його демонтаж.

У разі ж повторення правопорушення упродовж року, матеріали передаються до суду. А водієві загрожує позбавлення права керування автомобілем на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт від 5 до 10 діб, нагадали в ДАІ. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ