Священик–самозванець схиляв жінок до розпусти


Днями кілька жінок поскаржилися в міліцію Києва на свого "духівника" - пастора Мойсея, який схиляв їх до розпусти.

Наразі в міліції є 6 заяв з такою скаргою, пише "Газета по-київськи".

За словами постраждалих, священик говорив, що вони повинні народити від нього божу дитину.

Проти священнослужителя, вже порушили кримінальну справу за зазіхання на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних навчань.

За інформацією видання, архімандрит УПЦ КП Євстратій повідомив, що "навчання" Кулика не мають нічого спільного з православним християнством. Мовляв, на початку 90-х років Кулик був священиком спочатку автокефальної православної церкви, потім перейшов в УПЦ КП.

"Він дуже хотів стати єпископом... почав усім говорити, що спілкується з ангелами і Богом, а сам не хто інший, як пророк Мойсей. Видумав якісь таємні 8 Євангелій, які ніхто не бачив раніше. Коли його випровадили з монастиря, він виїхав у США, знайшов там якихось аферистів, що зробили його єпископом", - сказав отець Євстратій.

У 2005 році Кулик повернувся в Україну, проголосив себе "патріархом" нової церкви - Української автокефальної канонічної, відзначає видання.

За словами отця Євтратія, недавно в Київський патріархат почали звертатися люди, що розповіли, що Мойсей схиляв них до співжиття, використовуючи релігійний вплив.

"Ми порадили потерпілим йти в міліцію, що вони і зробили", - сказав він. 

Нині міліція збирає докази. І якщо слова постраждалих підтвердяться, то "патріархові" може світити  до 3 років в'язниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ