У Києві показують чоловічі польоти і зупинку



В Українському домі  відбулося відкриття експозиції, яка включає два нові проекти - "Левітація" від українського художника Віктора Сидоренка та "Зупинка" від популярного скульптора Олега Пінчука. 

У проекті "Левітація" художник надає перевагу оптичній ілюзорній грі, яка відтворена суцільним в'язким червоним кольором простору, повідомляють організатори.

У ньому представлені чоловічі фігури на повний зріст, які здаються рухомими, наче витають у повітрі.

За словами організаторів, ця ілюзорна гра змушує глядача губити орієнтири та координати, а з ними -  й втрачати самого себе. Разом з тим це і відверта можливість пізнати фантастичне відчуття легкості, польоту, тобто загадкове явище, ім'я якого - левітація.

 
У свою чергу проект "Зупинка" Пінчука -  це сучасний концептуальний арт-проект, побудований на сукупності філософських, художніх, психологічних, фольклорних складових, що об'єднані спільною ідеєю.

Реальна зупинка транспорту розглядається як предмет субкультури семимільйонного мегаполісу.

Це своєрідний острівок життя величезного міста.

 
Однак із організаторів Тетяна Міронова прокоментувала ідею проекту так: "Проект концептуальний та космополітичний. Така зупинка є у всіх країнах та в кожному населеному пункті. Ми демонструємо київську зупинку. Об'єкт, перенесений у середовище художньої виставки, набуває статусу витвору мистецтва. Зупинка відтворюється в реальному вигляді. Художні "прикраси"  відсутні".

Проект супроводжується відео, де на окремому екрані демонструється кіно. Тема: життя зупинки протягом 24 годин. Відеоряд в проекті має особливе значення, оскільки допомагає глядачеві зрозуміти таємний сенс.

Виставка триватиме з до 7 листопада (з 10.00 до 20.00) в Українському домі, що на вул. Хрещатик, 2.

Фото надані Галереєю Тетяни Міронової

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ