Черновецький подарує будинок кумі Ющенка?


Мер Києва Леонід Черновецький хоче передати у власність невідомим особам історичний будинок та земельну ділянку навколо нього на вулиці Грушевського, 8/16.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ з посиланням на відповідний проект рішення Київради, винесеного на розгляд сесії 29 жовтня 2009 року.

За словами заступника голови постійної комісії з питань власності Дениса Москаля,у 2005 році земельну ділянку на вул. Грушевського, 8/16 було передано в оренду на 15 років "об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку для реконструкції нежитлових приміщень будинку з подальшою експлуатацією та обслуговуванням будинку торгівлі".

Відповідно до нового проекту рішення, депутатам запропоновано віддати цю ділянку у власність.

"Тобто не продати, а просто віддати земельну ділянку з історичним будинком у власність. Але ж строк оренди ще не вийшов - минуло лише 3 роки з 15. Тому все це схоже на не дуже чесну махінацію", - сказав Москаль.

За його словами, фактично за цією адресою знаходиться не житловий будинок, а один з найдорожчих магазинів Києва, що розташувався на всіх 5 поверхах історичної будівлі.

"Я дуже сумніваюся, що у володарів цього бутіку немає грошей, щоб сплачувати оренду чи викупити цю ділянку. Адже середня ціна, наприклад, куртки у цьому магазині - декілька тисяч доларів. Чи може власники бутіку вважають, що кумівство з президентом Віктором Ющенком звільняє їх від сплати за користування київською землею?", - обурився Москаль.

Він додав, що на його переконання, прийняття "цього рішення - не просто втрата для міського бюджету, але й плювок в обличчя усім киянам".

Як відомо, раніше народний депутат Кирило Куликов заявляв, що Черновецький роздає київські землі за підтримки Ющенка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ