Ситуація з грипом у Києві контрольована – головний санлікар


Головний санітарний лікар України Олександр Біловол заявляє, що ситуація з захворюваннями - такими як грип чи пневмонія - у Києві контрольована.

Про це він заявив у середу на прес-конференції щодо того, що упродовж жовтня у західних областях України за попереднім діагнозом "пневмонія" померли 20 людей.

"По кількості хворих у нас на сьогоднішній день в Києві поріг цього року не перевищує того сезонного порогу, який був у тому році. Навпаки - у Києві на сьогоднішній день так більш-менш ситуація контрольована", - сказав Біловол.

За словами заступник начальника Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення КМДА Володимира Загороднього, говорити про епідемії грипу в Києві поки що рано.

"Якщо взяти попередній тиждень, коли епідеміологічний поріг повинний був би скласти трохи більш 27 тисяч хворих у Києві, то грипом і ГРВЗ занедужали 17,6 тисячі. Тобто до епідеміологічного порога не дотягли майже 35%. Тому на сьогоднішній день загрози немає", - сказав він у коментарі ЛігаБізнесінформ.

Загородній порадив киянам приймати природні профілактичні засоби, вітаміни, одягатися по погоді й у випадку, якщо проявилися симптоми захворювання, негайно звертатися до лікаря.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ