Швидка допомога робитиме мобільні кардіограми


У вівторок Київська міська станція швидкої допомоги запровадила систему телеметричної ЕКГ діагностики.

За допомогою цього центру бригади швидкої медичної допомоги передаватимуть дані електрокардіограм хворих в автоматичному режимі по телефону.

Далі розшифруванням займатимуться кардіологи на місці і консультуватимуть виїзну бригаду.

"Телеметричний центр сприятиме покращенню надання швидкої медичної допомоги мешканцям міста та підвищить рівень своєчасної діагностики інфаркту міокарда та інших серцевих захворювань. Такий підхід дозволить вибрати найбільш раціональний шлях лікування хворого під час госпіталізації", - сказала перший заступник мера Ірена Кільчицька.

За  інформацією головного лікаря Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Анатолія Вершигори, в Києві працюють 122 карети швидкої допомоги, на 14 з яких вже встановлені апарати електрокардіографів з модемами для передачі даних в телеметричний центр.

"Кожен такий апарат коштує 11 тисяч гривень. Гроші на закупівлю виділені з міського бюджету, а відповідне програмне забезпечення безкоштовно надається постачальником обладнання. До кінця поточного року ми плануємо облаштувати таким обладнанням ще 60 автомобілів швидкої медичної допомоги", - додала Кільчицька.

За її словами, на даний час відсоток смертності від інфаркту міокарда залишається дуже високим, в тому числі і через несвоєчасну діагностику та неналежне надання медичної допомоги.

"Завдяки цьому обладнанню ми робимо значний  крок в бік зниження показників смертності населення від серцево-судинних захворювань, зокрема від інфаркту міокарду. На даний момент завдяки  цим апаратам на 9% збільшились випадки чіткого та вчасного діагностування цієї хвороби, і, як наслідок, своєчасного надання кваліфікованої медичної допомоги", - сказала заступник мера.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ