Аделаджа закликав людей брати кредити і нести гроші бабусі



Фото cripo.com.ua
Колишній парафіянин "Посольства Божого" Геннадій Кучеревський заявляє, що пастор церкви Сандей Аделаджа закликав людей,  які хочуть розбагатіти, приносити гроші "бабусі-мільйонерці".

За його словами,  люди брали банківські кредити в заставу власних квартир і вкладали у фірму "Грант" - під особисті гарантії пастора, пише "Газета по-київськи".  

"Пастор у 2005 році почав так звані навчання про інвестиції. Під час навчань Сандей особисто запитував, у кого є квартири в Києві, просив підняти руки. Пізніше пастор представив "бабусю-мільйонерку" - Олену Данильченко. Вона скакала на сцені, трясла якимись грамотами від "Посольства Божого", а пастор агітував, щоб усі, хто хоче розбагатіти, йшли до цієї бабусі", - сказав Кучеревський.

Він додав, що сам постраждав від дії аферистів, оскільки на той час був без роботи і мріяв про більшу квартиру заради малого сина.

"Я в той час був без роботи, і мені запропонували стати водієм Ірини Данильченко - дочки "бабусі-мільйонерки"", - сказав Кучеревський, додавши, що саме ці дві панянки і були співзасновниками НП "Грант".

За його словами, він постраждав менше за інших, адже із отриманих під заставу квартири і відданих Данильченко, $50 тисяч шахраї йому повернули $25 тисяч.

"Пізніше міліція затримала Ірину аж в Одесі. Зараз вона в СІЗО, а в цей час її мама - та сама "бабуся-мільйонерка", постійно ходить під МВС і махає прапорами, щоб дали спокій пастору. Але ж завдяки пасторові її дочка і потрапила за ґрати", - сказав Кучеревський.

Водночас він висловив переконання, що арешт Аделаджі не загрожує, бо за ним стоять "великі люди". Мовляв, на останній очній ставці у будинку УБОЗ Києва на вул. Горького - пастор традиційно ламав комедію - спочатку голосно сміявся, а потім його захисник сказав, що пастор буде говорити тільки на своїй рідній мові - йолубу.

"Мені розповідали, що пізніше в манежі Аделаджа усім брехав, що на очній ставці співав пісні і славив Бога. У пастора дуже впливовий дах (той же Черновецький) - думаю, його не посміють заарештувати, скільки б людей проти нього не свідчило", - сказав Кучеревський.

Тим більше, що Аделаджа, за його словами, всі звинувачення відкидає,  мовляв бачив Данильченко в церкві лише раз або двічі і жодної справи з нею не мав.

Як відомо, нещодавно пастора звинуватили в причетності до ще однієї афери - НП "Грант".

Найближчим часом, за словами міністра МВС, Аделаджа може бути арештованим через причетність  до фінансової афери "Кінгз-кепітал".
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ