Андрієвський: Київ летить у боргову яму


Один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський заявляє, що борги Києва катастрофічно зростають.

"Недовиконання дохідної частини бюджету наближається до 6 мільярдів гривень, і ситуація погіршується з кожним днем", - наголосив депутат.

За даними Андрієвського, найбільше недовиконання надходжень від податків на доходи фізичних осіб (1,244 мільярда гривень), продажу землі та нематеріальних активів (1,07 мільярда гривень) і незрозумілих "інших надходжень" (2,1 мільярда гривень).

"Фантастичні бюджетні прожекти та обіцянки Черновецького, як ми і попереджали, виявилися мильними бульбашками", - підкреслив Андрієвський.

За його словами, жоден з цих "сумнівних з правової точки зору та відверто незаконних прожектів - платні обіди з чиновниками, розрекламований розпродаж автопарку, збільшення вартості паркування, блокування коліс, введення різних поборів та інше не принесли в бюджет міста ані копійки".

Виконання видаткової частини бюджету, за словами Андрієвського, свідчить про наближення бюджетного колапсу, повідомляє прес-служба депутата.

"На сьогодні фінансування міста недоотримало кожну третю заплановану гривню. На 875 мільйонів гривень недофінансовано будівельну галузь, на 677 мільйонів гривень - соціальний захист та соціальне забезпечення, на 204 мільйони гривень - охорону здоров'я", - додав Андрієвський.

Він наголосив, що майже 2 мільярди гривень становлять борги перед державою.

"Місто вже проїло 1,2-мільярдну позику: за останній місяць комунальна сфера влізла у борги - більше ніж на 73 мільйони гривень. Бюджетні прогнози на останній квартал невтішні. Київ зусиллями Черновецького летить у боргову яму. І виправити становище ця влада не зможе", - додав депутат.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ